Elho raapt stenen met Scorpio 550 | LandbouwMechanisatie

2022-10-16 02:44:55 By : Mr. Wekin Cai

De Finse machinefabrikant Elho introduceert de stenenraper Scorpio 550. Bijzonder aan de machine is dat alles hydraulisch wordt aangedreven. Het vermogen van de trekker moet minimaal 74 kW (100 pk) zijn.

De werkbreedte van de Scorpio 550, zo doet de naam al vermoeden, 550 centimeter. De snelheid waarmee gereden kan worden ligt tussen de 1 en 7 kilometer per uur. De bak waar de stenen opgevangen worden heeft een inhoud van 2 kuub. De uitkiphoogte is 270 centimeter.

Stefaan Staelens van Elho-importeur Terranis: “Doordat de Scorpio hydraulisch wordt aangedreven., is de beveiliging van alle elementen optimaal. Daarnaast zit er een extra beveiliging op de invoertanden: deze kunnen wegklappen bij grote stenen, waardoor deze niet afbreken.”

Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan de slag gegaan als redacteur voor AgriMedia. Hij schrijft onder meer voor Mechaman.nl, Landbouwmechanisatie.nl en Tuinenparktechniek.nl.

De Zweedse machinebouwer Väderstad komt met een nieuwe cultivator: de Cultus HD. De machine is de opvolger van de Cultus, die de fabrikant al langer... Lees verder

VSS Machinebouw heeft een ondiep werkende stoppelcultivator ontwikkeld die de volledige stoppel afsnijdt. Daarmee past de Bio Vibro goed in een... Lees verder

De Duitse machinebouwer Horsch introduceert de nieuwe Fortis AS stoppelcultivator met werkbreedtes van 6 en 7 meter. De Fortis vervangt de Terrano FM.... Lees verder

De Duitse fabrikant Müthing heeft een klepelbak geschikt gemaakt voor het bewerken en inzaaien van de graan- of maisstoppel. De machine past prima in... Lees verder

Ondanks een paar stevige regenbuien zaait Kees Steenbeek bij een kalverhouder in Rhenen (Ut.) Italiaans raaigras met een 3 meter brede Evers Brumby-stoppelcultivator en een Fiona Vertsem XL-zaaimachine. Ervoor staat een Case IH Puma 200 CVX.

De wagenrooier verliest langzaam terrein op de bunkerrooier. Maar het rooiertype kent een trouwe schare fans. Die zijn vooral te spreken over het overzicht op het rooiproces en het lagere machinegewicht.

In de E Auto Powr heeft John Deere de hydraulische componenten van de traploze cvt-transmissie vervangen door elektrische. Daarbij schiet ook nog wat stroom over om de wielen van de mesttank aan te drijven.

Als directeur van de off-highway bandendivisie van Apollo Tyres bent u verantwoordelijk voor de landbouwbanden van Vredestein en de industriebanden van Apollo. U wilt de winst verdubbelen in vijf jaar tijd.

LandbouwMechanisatie biedt akkerbouwers en loonwerkers relevante, degelijke, diepgravende en vooral onafhankelijke informatie over techniek in de akkerbouw